Svensken som tar in 57 miljoner dollar

Prezi, med svensken Peter Arvai i spetsen, tar in hela 57 miljoner dollar i nytt kapital, och då har företaget inte ens rört de 15 miljoner bolaget fått under tidigare år.

Prezi är framgångsföretaget som varje månad knaprar marknadsandel av Microsoft Powerpoint och Apple Keynote med sitt något mer kreativa och mindre linjära presentationsverktyg. Grundat år 2008 mitt i finanskrisen med 25 000 dollar i såddkapital. Företaget har nu tagit in 57 miljoner dollar i en runda som leddes av Spectrum Equity. Och då ska tilläggas att Prezi inte ens har rört de 15 miljoner dollar de tidigare fått av Sunstone och Accel Partners, för bolaget tjänar tillräckligt med pengar. Men med den större kassan ska företaget nu gå från 50 miljoner registrerade användare till att bli rejält kända.

Är det något land som ska sola sig i glansen så är det Ungern, för det är där företaget grundades och har majoriteten av sina 250 anställda. Den andra betydande delen av bolaget finns numera i San Francisco. Men om vi skamlöst vill sola oss lite i glansen så är faktiskt en av de tre grundarna och tillika VD, Peter Arvai, från Sverige.

Läs fler artiklar om startups