Spotify tar in 350 miljoner dollar

Spotify gör en nyemission på 350 miljoner dollar till en värdering på 8 miljarder dollar. Börsnotering under 2016 närmar sig.

Redan i januari började det pratas om att Spotify ville ta in kapital i en ny runda och under valborg avslöjade CNBC att Spotify tar in 350 miljoner dollar till en värdering på 8 miljarder dollar. Goldman Sachs kunder uppges ha tagit större delen. Vi läser även att de investerat via ett för syftet uppsatt bolag, vilket är en vanlig modell i USA i denna typ av situationer. Att investerarna är privatpersoner, om än förmögna sådana, stärker den förväntade tidsplanen att en börsnotering är aktuell under 2016.

Tillbaka till värderingen, vi har alltså ett svenskt techbolag som nu är värderat till 8,35 miljarder dollar. Rock’n’roll! Är bolaget värt så mycket? Det kan man ha alla möjliga åsikter om. PandoDaily, som bevakar techbranschen, ställer frågan om Spotify är värt dubbelt så mycket som den börsnoterade musiktjänsten Pandora. Svaret blir ett tydligt ja, med tillägget att betydligt viktigare är hur framgångsrika Apple är med att lansera sin nya streamingtjänst.

Följ Spotifys planerade notering

 

Spotify Technology SARL

Spotify är en populär musiktjänst på Internet som är tillgänglig i ett flertal länder. Användarna har tillgång till miljontals låtar som streamas över Internet till användaren. Finns både i en gratis annonsfinansierad version och en premiumversion.