Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

10 juni 2021

Skilda åsikter om Revolutionrace-noteringen bland analytiker

Skilda åsikter om Revolutionrace-noteringen bland analytiker


Revolutionrace noterar sig på Stockholmsbörsen. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och ger en teckna-rekommendation. Breakit tycker dock värderingen väcker frågor. Även Di har tittat på erbjudandet och de avråder.


Revolutionrace är ett e-handelsföretag som designar och säljer egna outdoor-kläder. Företaget är något av en framgångshistoria. Den 16 juni noteras Revolutionrace på Nasdaq Stockholm och inför det erbjuds befintliga aktier för 2 834 Mkr ut i ett erbjudande.

BlackRock, Capital World Investors, Handelsbanken Fonder, Lancelot Asset Management, Ophir Asset Management och Swedbank Robur Fonder har åtagit sig att köpa aktier för 1400 Mkr.

Vad säger analytikerna?

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden ger en teckna-rekommendation till Revolutionrace erbjudande.

"Sammantaget har Revolution Race en attraktiv affärsmodell, fin tillväxthistorik och exponeringen mot den växande friluftstrenden. Den som gillar tillväxtbolag och inte räds risknivån och värdering kan överväga en post"

Breakit - Hög värdering väcker frågor

Vi har inte läst hela Breakits analys, men att värderingen väcker frågor snappar vi upp.

"Breakits börsbevakare Martin Hävner har grottat ner sig i prospektet, men hittar inga svar till den “vettlösa värderingen” av klädbolaget."

Dagens Industri - Teckna inte / Teckna-sälj

Dagens Industri ger rådet att inte teckna Revolutionrace för man anser att värderingen är för hög. Dagens Industris analytiker tror att aktien om ett år kommer att handlas till en lägre nivå än teckningskursen, men tillägger att aktien troligvis gör succé på kort sikt, vilket öppnar för teckna-sälj-strategin.

"Klädföretaget Revolution Race har gjort succé med moderiktiga och prisvärda produkter. Aktien är dock inte prisvärd på ett års sikt även om börsnoteringen högst troligt inledningsvis blir en stor succé."


Lyssna även på intervjun med grundare och vd Pernilla Nyrensten i Di Digital Startup Stories.


Läs även:

Aktuella noteringar under juni

Här är börsnykomlingen Emplicure som tar innovativa läkemedel snabbare till godkännande

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss