Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

18 november 2020

Skilda åsikter om Nordnets börsnotering

Skilda åsikter om Nordnets börsnotering


Nordnet står inför en börsnotering på Nasdaq Stockholm och inför detta säljs befintliga aktier för omkring 10 miljarder kronor. Åsikterna om erbjudandet är inte samstämmiga.


Nordnet köptes ut från börsen för några år sedan och ska nu åter börsnoteras på Nasdaq Stockholm till en flera gånger högre värdering. Många blev provocerade att banken köptes ut från börsen och nästan lika provocerande är den aktuella värderingen för många. Men trots många negativa åsikter så blev erbjudandet på omkring 10 miljarder kronor fulltecknat på någon timme, så uppenbarligen finns det aktörer med mycket pengar som tycker att erbjudandet är tilltalande. Vad säger då analyserna?

Affärsvärlden - Teckna ej

Affärsvärlden ger rekommendationen att inte teckna.

“Vi har svårt att se någon större uppvärdering i närtid från den här nivån. Hur intäkter och resultat ska utvecklas det kommande året är ett stort frågetecken och värderingen på aktien är hög.”

Affärsvärlden tillägger även att de inte heller är vidare intresserade av att köpa Avanza-aktier i dagsläget.

Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri ger en teckna-rekommendation till erbjudandet och lyfter fram god tillväxt, bra utsikter i Norden och att stora investeringar är klara.

“Efter ett stort förändringsarbete kommer nätmäklaren Nordnet tillbaka till börsen. Skalbarhet och tillväxt utanför Sverige talar för aktien…”

 


Ett vildare jämförelseobjekt till Nordnet

Avanza har valt att ha verksamhet i 1 land. Nordnet har valt 4 länder. Båda är etablerade aktörer. Ett jämförelseobjekt av den vildare sorten är Flatex (som nyligen köpt Degiro) som idag har 1 miljon kunder fördelat på 18 länder, marketcap 14,5 Mdkr.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss