Sju kommande noteringar av aktier

Sju kommande börsnoteringar och listningar är Norrporten, Dustin, Diasend, Wifog, Pomegranate Investment, Eltel och Ivisys, vars ägare vill se att aktierna börjar handlas.

Norrporten – Igår avslöjade tidningen Fastighetsvärlden att Norrporten ska börsnoteras, ett fastighetsbolag som äger och förvaltar ett 120-tal fastigheter med ett värde på hela 25 miljarder kronor. Bolaget ägs av 2:a och 6:e AP-fonden till 50 % vardera. Upphandlingsprocess för att anlita rådgivare ska ha inletts.

Dustin – Datum har satts för Dustins börsnotering, den 13 februari börjar handeln. I erbjudandet inför noteringen säljs nya aktier för 250-283 Mkr samt befintliga för upp till 1,55 Mdkr-1,76 Mdkr. Priset sätts i intervallet 45-51 kr.

Diasend – Har idag en av världens största databaser inom diabetes och målsättningen är att vara en universell kommunikationsplattform genom att överföra och integrera data från glukosmätare, insulinpumpar, kontinuerliga glukosmätare och olika aktivitetsmätare. En del av Internet of Things-trenden. Listar sig på First North i mars.

Wifog – Mobiloperatören som erbjuder gratis uppkoppling mot att användaren ser reklam har sedan förra året siktat på att lista sig. Nytt är att det kommer att ske via ett omvänt förvärv av Forestlight på First North.

Pomegranate Investment – Ett investmentbolag som investerar i Iran, med fokus på internet och finans. 100 Mkr har investerats och mer pengar ska resas. En börsnotering finns i planerna, där förutsättningen är att västvärldens sanktioner först lättats något. Företaget byggs upp av Per Brilioth med vänner. Klart spännande bolag. Men det känns lite udda att VD för börsnoterade Vostok Nafta bygger upp en identisk verksamhet privat, på sin fritid?

Eltel – Bolaget som är specialiserat på att planera, bygga och underhålla el- och telenät noteras på fredag. Återstår att se vilka som köper aktier inför noteringen, sentimentet kring erbjudandet är inte direkt hett. Vad analytikerna säger.

Ivisys – Har utvecklat en metod för automatisk kvalitetskontroll som är lämplig för såväl massproducenter med långa produktionsserier som mindre tillverkare med kortare serier, där bolagets primära målgrupp finns. Siktar på en listning i slutet av mars.

Läs även: Lexington-aktien rekommenderas inför noteringen

Pomegranate Investment AB

Pomegranate Investment är ett investmentbolag som investerar i Iran, med fokus på internet och finans.