Sivers Semiconductors ska knoppa av och börsnotera photonics-verksamheten på Nasdaq i USA

Data-ljus

Sivers Semiconductors, som består av två verksamheter, ska knoppa av och särnotera photonics-verksamheten på Nasdaq i USA via spac-bolaget byNordic.

Det Nasdaq Stockholm-noterade företaget Sivers Semiconductors, som består av verksamheterna Sivers Semiconductors och Sivers Photonics, ska knoppa av och börsnotera photonics-verksamheten på Nasdaq i USA. Det ska ske genom att sälja photonics-verksamheten till det Nasdaq-noterade spac-bolaget byNordic, i vilket Sivers Semiconductors skulle bli majoritetsägare.

Dotterbolaget Sivers Photonics har utvecklat en unik portfölj av teknologier som bygger på över 25 års forskning och utveckling och har 80 anställda, inklusive 12 doktorer. Företaget har tre beviljade patent och 16 pågående patentansökningar i USA, Storbritannien, Kanada och vid World Intellectual Property Organization. Dessutom har Sivers Photonics för närvarande utvecklingskontrakt för att utveckla unika, högpresterande lasrar för flera ledande leverantörer av Silicon Photonics (SiPh), såsom Ayar Labs, och är i diskussion med flera ledande AI-företag, inklusive hyperscalers.

”Vi tror att potentialen för AI Photonics är enorm, men överskuggad av den lika spännande möjligheten och framgången för Sivers trådlösa affärsenhet. Med de attraktiva möjligheterna för SiPh i AI-infrastruktur och den växande efterfrågan på SiPh biometriska sensorer, känner vi att det nu är rätt tidpunkt att lyfta fram denna affärsenhet som en fristående enhet för att få tillgång till den amerikanska kapitalmarknaden och skapa en möjlighet för våra aktieägare att delta i dess potentiella framtida framgång”, säger Bami Bastani, Sivers Semiconductors ordförande, och fortsätter

”Samtidigt avser vi även att kapitalisera på framgångarna för Sivers Wireless och efterfrågan på våra ledande mmWave-beamformer-lösningar för satellit och 5G, som under de senaste åren har nått betydande framgång hos kunder på dessa utvecklingsmarknader, vilket gör det möjligt för oss att skapa ett helt fabless och mindre kapitalintensivt företag som kommer att förbli noterat under Sivers Semiconductors AB.”

Sivers Semiconductors förväntar sig att affären kommer att skapa betydande värde.

Sivers Semiconductors aktie stängde idag på 4,49 kronor, vilket gav ett börsvärde på 1 059 miljoner kronor.

Sivers Semiconductors AB

Sivers Semiconductors är ett teknikbolag som genom sina två affärsområden Wireless och Photonics levererar chip och integrerade moduler. Wireless utvecklar RF-chip och antenner för avancerade 5G system till data-och?telekommunikationsnät. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter till optiska fibernät, sensorer och optisk trådlödskommunikation (Li-Fi). Sivers Semiconductors AB hette tidigare Sivers IMA Holding AB. Sivers IMA Holding AB hette tidigare SI Holding AB.