Sino Agro Food till First North

Det kinesiska företaget Sino Agro Food har inlett arbetet med att lista sina aktier på First North i Stockholm. Ett företag som redan till stor del ägs av svenskar via köp på OTC-BB i USA.

Nu blir det som många svenska investerare länge har väntat på verklighet. Det kinesiska företaget [b]Sino Agro Food Inc[/b] (SIAF) har inlett arbetet med att lista sina aktier i Sverige, på First North närmare bestämt. Det meddelade företaget under måndag kväll svensk tid.

Sino Agro Food är ett integrerat och diversifierat jordbruksföretag som producerar ett brett utbud av ekologiska matråvaror i Kina genom att använda jordbruksteknologi i framkant. Företaget producerar mat för kinas växande medelklass som efterfrågar högkvalitativ mat. Företaget tillverkar och distribuerar idag bland annat biffkött, lamm, fiskprodukter och bio-gödningsmedel.

Sino Agro Foods aktie handlas på OTC-BB-listan i USA, men har där fått se sin aktiekurs slaktas. Aktien är en av informationstjänsten Jordanfonden’s favoriter och under hela resan med en sjunkande aktiekurs har svenska investerare köpt aktier, vilket gjort att svenskar nu äger mer än hälften av företaget. P/E-talet närmar sig enormt låga 1. Efter så många skandaler med kinesiska företag i USA på större listor så är förtroendet för kinesiska företag på OTC-BB i stort sett noll.

Nisse Sandberg och hans [b]Jordanfonden[/b] har länge bevakat företaget och även lett företaget mot en listning i Sverige, med presentationer hos bland annat Erik Penser Bank. Nisse Sandberg har tidigare lett guldföretaget SEMAFO till en parallellnotering i Sverige.

Det är svårt att inte följa bolaget med intresse när aktien nu ska börja handlas på First North. Om företaget är vad de utger sig för att vara, där vi egentligen inte har någon konkret anledning att vara skeptiska, då kan Sino Agro Food bli en enorm kursraket på First North. Men för varje anhängare så finns det en skeptiker, så det här är en aktie där du verkligen måste bilda dig en egen uppfattning.

Sino Agro Food Inc

Sino Agro Food (SIAF) är ett kinesiskt jordbruksföretag, med amerikanskt moderbolag, som producerar olika former av mat. Företaget är en integrerad och diversifierad producent av ekologisk mat.