Seamless säljer och lanserar tjänster

Seamless har fått en order på 3 Mkr från en afrikansk mobiloperatör. Samtidigt har bolaget även lanserat tjänsten mikrokrediter hos tre afrikanska mobiloperatörer, efter att tjänsten testats under hösten.

Seamless, som noterades på First North i juli, meddelade igår två nyheter. Den första var att de har fått en ny order värd 3 Mkr från en afrikansk mobiloperatör. Leverans och implementering ska ske under innevarande kvartal. Den andra nyheten var att de har lanserat tjänsten mikrokrediter hos tre afrikanska mobiloperatörer, efter att den testats och utvärderats under hösten. Tjänsten mikrokrediter ger återförsäljare tillgång till samtalstid genom att återförsäljaren lånar samtalstid av Seamless tills dess att återförsäljaren köpt nytt lagersaldo från mobiloperatören. På så sätt kan återförsäljaren fortsätta sin normala verksamhet utan avbrott. När återförsäljarens lagersaldo fylls på från operatören återhämtas lånet från Seamless automatiskt. Seamless erhåller en provisionsintäkt från teleoperatören som varierar mellan 2-5% av utlånat belopp. ”Min förhoppning är att i en nära framtid teckna avtal med ytterligare kunder.” säger Seamless VD Tommy Eriksson.

Hur det går för Seamless påverkar även Invuo Technologies som är noterat på Stockholmsbörsen. Invuo Technologies äger 23,3 % av Seamless som i skrivande stund har en marketcap på drygt 88 Mkr och Invuo har även gett Seamless ett lån på 35 Mkr.

Seamless Distribution Systems AB

Seamless Distribution Systems är ett teknologi- och voucher-distributionsföretag. Erbjuder bland annat påfyllning av kontantkort.