Saab får beställning på NLAW från Storbritannien

Saab har nått en överenskommelse med brittiska Ministry of Defence och fått en beställning på pansarvärnssystemet Next Generation Light Anti-Tank Weapon (NLAW). Ordervärdet är cirka 2,9 miljarder kronor och leveranser kommer att ske 2023-2026.

NLAW är ett styrt pansarvärnssystem som avfyras från axeln och verkar mot stridsvagnar ovanifrån.

“Efterfrågan på pansarvärnssystem som NLAW ökar. Vi ser fram emot att ytterligare stärka vår nära relation med Storbritannien och är stolta över att fortsätta leverera vår pansarvärnsförmåga, som är väl beprövad och som våra kunder litar på”, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

NLAW kombinerar enkelheten med lätta pansarvärnsvapen med fördelarna med tyngre, styrda robotsystem. Med NLAW kan en enskild soldat bekämpa stridsvagnar försedda med avancerade skyddssystem på avstånd från 20 till 800 meter.

KebNi har ett samarbete med Saab om NLAW

Det kan även tilläggas när det betygligt mindre First North-noterade företaget KebNi nyligen fick sin första volymorder från Saab gällande en central del i NLAW.

Saab AB

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen.