Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

26 februari 2019

Rovio-aktien får köprekommendation efter tidigare noteringskrasch

Rovio-aktien får köprekommendation efter tidigare noteringskrasch


Aktien för spel- och underhållningsföretaget Rovio som står bakom Angry Birds får en köprekommendation av SvD Börsplus.


Det finska underhållningsföretaget Rovio som står bakom Angry Birds är en märklig historia. Aktierna noterades på Nasdaq Helsingfors den 3 oktober 2017 efter en kraftigt övertecknad nyemission. Priset per aktie var 11,50 EUR. Men i februari 2018 så kraschade aktien och har under lång tid handlats kring hälften av noteringskursen. I skrivande stund kostar aktien 5,40 EUR.

I en färsk analys av Rovio ger SvD Börsplus en köprekommendation till aktien. Man anser att risken är hög, men att det å andra sidan inte är svårt att se en uppsida i ett optimistiskt scenario.

"Om tillväxten växlar upp under andra halvan av 2019 och ger stöd åt idén att 2020 blir ett riktigt fint år så finns chansen till det"

"Vi känner ingen större entusiasm inför Rovio men misstron efter noteringsfloppen, den låga värderingen och hoppet att en ny storfilm kan lyfta intäkterna gör att man kan överväga ett chansköp"

Här är en trailer för den kommande filmen Angry Birds 2.

 

Läs även: Star Vault gör sig redo för sin nästa generation av spel

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Meds Apotek presenterar verksamheten inför notering

Meds Apotek presenterar verksamheten inför notering

Meds är ett online-apotek som säljer receptbelagda och receptfria läkemedel. Under första veckan av oktober gör företaget en direktnotering på First North. Verksamheten presenteras här av vd Björn Thorngren.

Följ oss