Renewcell-aktien kan mångdubblas

Di har tittat närmare på Renewcell som nästan är tillbaka på noteringskursen för två år sedan. I ett positivt scenario kan aktien mångdubblas.

Renewcell noterades på First North för drygt två år sedan till 76 kronor per aktie. Aktien inledde omgående en rusning och toppade på 300,80 kronor. Sedan har det dock gått sämre för aktien som bottnade på 55,40 kronor i november. I fredags stängde den på 87,55 kronor, dvs 15 procent högre än priset i noteringserbjudandet.

Nu har Dagens Industri gjort en analys av företaget och ger en köprekommendation till aktien. Risken är hög, men i ett positivt scenario kan aktien mångdubblas skriver tidningens analytiker.

I analysen lyfts fram att det är en strukturell trend att mycker mer kläder måste återvinnas och att Renewcell är tidigt ute med en patenterad tillverkningsprocess.

“Renewcell har växt betydligt de senaste två åren och gjort massiva investeringar. Under 2021 och de första nio månaderna 2022 investerades en dryg miljard i bolagets produktionsanläggning i Sundsvall. Bolaget börjar nu bli känt i industrin och Circulose används i kläder som bärs av kändisar. Vid årsskiftet gjordes den första leveransen från fullskalig produktion till kund.”


Läs även: Systemair är en vinnare på den gröna omställningen och energipriserna

Re:NewCell AB

Renewcell gör textilråvara av kläder som lämnats för återvinning.