Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

21 juli 2022

Poddtips: Hot Money - Who Rules Porn?

Poddtips: Hot Money - Who Rules Porn?


Financial Times gav två av sina journalister hela två månader att gräva sig ner i porrbranschen för att klura ut vilka som kontrollerar den. Förutom att det blev många artiklar så har det nu även blivit en mycket intressant undersökande mini-podd på 8 avsnitt.


När journalisten Patricia Nilsson börjar gräva så upptäcker hon snabbt att ingen vet vem som kontrollerar det största företaget i branschen. Hon och hennes redaktör Alex Barker lyckas avslöja vem det är. De gräver fram branschens moderna historia och det är imperier som byggs och förloras av allt från miljardärer, techgenier, investerare och enkla entusiaster. Två av de största makthavarna har motvilligt tvingats detaljreglera branschen, nämligen Visa och Mastercard.

Finns där poddar finns, lyssna exempelvis i Spotify eller Apple Podcaster. RSS-länk.

Trailer:

 
Lyssna även på:

Exit Scam

Wirecard-bedrägeriet på 30 minuter

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss