Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

24 mars 2021

Pierce börsnotering värd att vara med på enligt analytiker

Pierce börsnotering värd att vara med på enligt analytiker


Pierce gör en IPO på Nasdaq Stockholm. Affärsvärldens analytiker ger en teckna-rekommendation och ser en uppsida på 30 procent på ett par års sikt.


Pierce är ett e-handelsföretag inom motorcross, motorcykel och snöskoter. Bolaget använder varumärken som 24MX, Sledstore och XLmoto. Pierce gör nu en IPO på 1,2 miljarder kronor som består av en emission på 350 miljoner kronor och 850 miljoner kronor av befintliga aktier. Priset per aktie sätts i intervallet 60-68 kronor, där föregående siffror beräknats på mitten av intervallet. Sista dag att teckna aktier är den 25 mars och aktierna noteras sedan på Nasdaq Stockholm den 26 mars.

Ankarinvesterare i noteringen är konsortiet Dan Sten Olsson och Erik Nielsen, Handelsbanken på uppdrag av flera fonder, Livsförsäkringsbolaget Skandia, ömsesidigt och Skandia Fonder, Cliens Kapitalförvaltning, FE Fonder och Briban Invest som har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett belopp motsvarande totalt cirka 460 miljoner kronor. Hur ska då andra investerare agera?

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärldens analytiker ger en teckna-rekommendation till Pierce och ser en uppsida på 30 procent på ett par års sikt. Affärsvärlden anser att bolaget verkar vara ledande i sin nisch.


Läs även:

ACQ Bure får teckna-rekommendation

Affärsvärlden ger rådet att inte teckna Linas Matkasse

E-handel, proteinmarkörer, fastighetsfinansiering, fastighetsbolag, träningsapp och gaming mot notering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss