Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

24 mars 2021

Pierce börsnotering värd att vara med på enligt analytiker

Pierce börsnotering värd att vara med på enligt analytiker


Pierce gör en IPO på Nasdaq Stockholm. Affärsvärldens analytiker ger en teckna-rekommendation och ser en uppsida på 30 procent på ett par års sikt.


Pierce är ett e-handelsföretag inom motorcross, motorcykel och snöskoter. Bolaget använder varumärken som 24MX, Sledstore och XLmoto. Pierce gör nu en IPO på 1,2 miljarder kronor som består av en emission på 350 miljoner kronor och 850 miljoner kronor av befintliga aktier. Priset per aktie sätts i intervallet 60-68 kronor, där föregående siffror beräknats på mitten av intervallet. Sista dag att teckna aktier är den 25 mars och aktierna noteras sedan på Nasdaq Stockholm den 26 mars.

Ankarinvesterare i noteringen är konsortiet Dan Sten Olsson och Erik Nielsen, Handelsbanken på uppdrag av flera fonder, Livsförsäkringsbolaget Skandia, ömsesidigt och Skandia Fonder, Cliens Kapitalförvaltning, FE Fonder och Briban Invest som har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett belopp motsvarande totalt cirka 460 miljoner kronor. Hur ska då andra investerare agera?

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärldens analytiker ger en teckna-rekommendation till Pierce och ser en uppsida på 30 procent på ett par års sikt. Affärsvärlden anser att bolaget verkar vara ledande i sin nisch.


Läs även:

ACQ Bure får teckna-rekommendation

Affärsvärlden ger rådet att inte teckna Linas Matkasse

E-handel, proteinmarkörer, fastighetsfinansiering, fastighetsbolag, träningsapp och gaming mot notering

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Lipum

IPO-intervju med vd för Lipum

Intervju med Einar Pontén, vd för bioteknikföretaget Lipum i samband med IPO på First North. Lipum har utvecklat SOL-116 som är en biologisk läkemedelskandidat för behandling av sjukdomar som reumatoid artrit (RA) och juvenil idiopatisk artrit (JIA).

Följ oss