Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

18 maj 2023

Paradox Interactive är en aktie med potential

Paradox Interactive är en aktie med potential


SEB höjde i veckan sin rekommendation för Paradox Interactive från behåll till köp. Banken ser företaget som en uppköpskandidat.


SEB höjde i veckan sin rekommendation för Paradox Interactive från behåll till köp. Banken ser företaget som en uppköpskandidat och även tecken på att bolaget själva gör saker som skulle underlätta ett uppköp. SEB ser dessutom att Paradox är intressant för alla strategiska köpare.

”Vi tror att det finns många potentiella köpare. En försäljning är beroende av att vd Fredrik Wester vill sälja, vilket vi tror är rimligt efter lanseringen av den nuvarande pipelinen. Vi tror att det är fullt möjligt att Paradox inte längre kommer att vara listat år 2026”

”Vi tror att Tencent är den mest uppenbara potentiella köparen, eller åtminstone kommer de ha företräde om möjligheten dyker upp.”

Paradox-aktien har rejäl potential skriver Dagens industri

Dagens industri har gått igenom de över 400 bolagen på First North och ett av bolagen man anser har rejäl potential är just Paradox. Tillväxt i både omsättning och vinst, hög marginal, välfylld kassa och lojala kunder lyfts fram.


Läs även:

Spännande potential i EG7-aktien skriver Dagens industri

12 mobilspelsföretag som är noterade i Sverige

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss