Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 augusti 2022

Orrön Energy lägger bud på Slitevind

Orrön Energy lägger bud på Slitevind


Orrön Energy på Stockholmsbörsen lämnade idag ett kontant uppköptserbjudande till aktieägarna i First North-noterade Slitevind.


Budet rekommenderas av styrelsen och är på 125 kr per aktie. Slitevind-aktien rusade idag upp drygt 20 procent på budet. Slitevind-aktien har haft en bra utveckling sedan notering för drygt tre år sedan.

Om du aldrig hört namnet Orrön Energy tidigare så kan det tilläggas att namnet är nytt. Bolaget hette tidigare Lundin Energy. Den stora oljeverksamheten har sålts och kvar i bolaget finns vatten- och vindkraft.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss