Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

1 augusti 2022

Orrön Energy lägger bud på Slitevind

Orrön Energy lägger bud på Slitevind


Orrön Energy på Stockholmsbörsen lämnade idag ett kontant uppköptserbjudande till aktieägarna i First North-noterade Slitevind.


Budet rekommenderas av styrelsen och är på 125 kr per aktie. Slitevind-aktien rusade idag upp drygt 20 procent på budet. Slitevind-aktien har haft en bra utveckling sedan notering för drygt tre år sedan.

Om du aldrig hört namnet Orrön Energy tidigare så kan det tilläggas att namnet är nytt. Bolaget hette tidigare Lundin Energy. Den stora oljeverksamheten har sålts och kvar i bolaget finns vatten- och vindkraft.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss