Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

25 februari 2021

Nynoterade Desenio får en neutral rekommendation av Affärsvärlden

Nynoterade Desenio får en neutral rekommendation av Affärsvärlden


Idag gjorde Desenio en direktnotering på First North och kring lunch gav Affärsvärlden aktien en neutral rekommendation.


Desenio säljer designaffischer via e-handel, inom gruppen finns även Poster Store. Idag gjorde företaget en direktnotering på First North efter att ha gjort en private placement till en värdering på 11 miljarder kronor (72 kronor per aktie). Aktien steg omgående och kring lunch kom Affärsvärlden ut med en analys som gav aktien ett neutralt råd. Tidningens analytiker ser en potential på 19 procent över en period på två år.

"Desenio har uppvisat en imponerande hög tillväxt med branschledande marginaler. Att bolagets designteam fortsätter att hitta rätt i trenddjungeln är centralt. Likaså att tillväxten upprätthålls på en stark nivå. Då sjunker värderingen relativt fort. Risken är att bolaget drabbas av tillfällig växtvärk. Den organiska tillväxten var trots allt hela 63 procent ifjol. Jämförelsetalen är således tuffa. Integrationen av Poster Store är också en risk där bolaget behöver bevisa sig. Å andra sidan verkar Desenio ha ett starkt momentum. Den som gillar tillväxtbolag och bryr sig mindre om värdering här och nu kan överväga en post. Sammantaget landar vi dock i en neutral hållning, men Desenio är värt att ha under bevakning"

Läs även:

IPO i Yaytrade får neutral rekommendation av analytiker

5 köpvärda aktier enligt Börsveckan

Design, crypto, gambling, e-handel, nanoteknik, havremjölk och låneförmedling noteras under 2021

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Lipum

IPO-intervju med vd för Lipum

Intervju med Einar Pontén, vd för bioteknikföretaget Lipum i samband med IPO på First North. Lipum har utvecklat SOL-116 som är en biologisk läkemedelskandidat för behandling av sjukdomar som reumatoid artrit (RA) och juvenil idiopatisk artrit (JIA).

Följ oss