Nyemissioner närmar sig i Dug Foodtech

Potatismjölk från Dug Foodtech

Dug Foodtech (tidigare Veg of Lund) har stora skulder som snart måste hanteras. Det mesta tyder på att emissioner till tuffa villkor står för dörren.

I kvartalsrapporten för årets första kvartal hade Dug Foodtech (tidigare Veg of Lund) skulder på 16,6 miljoner kronor. Sedan dess har räntorna fortsatt att ticka och idag upptog man ytterligare ett lån på 2,2 miljoner kronor. De olika lån bolaget upptagit ska betalas senast i slutet av oktober och november. Eftersom bolaget inte har någon större försäljning ännu så måste skuldsidan lösas via olika former av emissioner.

Bolaget har i skrivande stund ett börsvärde på 41,2 miljoner kronor vid en aktiekurs på strax under 1 krona.

Bolaget har nyligen bytt namn Veg of Lund till Dug Foodtech och det ser sannolikt ut att även ägarlistan kommer att få sig en stor förändring när emissionerna är genomförda. Det är rimligt att anta att villkoren i emissionerna kommer att bli tuffa.

Dug Foodtech AB

Dug Foodtech är verksamt inom marknaden för växtbaserad mat. Bolaget har, baserat på egen forskning, tagit fram ett nytt alternativ för marknaden för mjölkalternativ baserat på potatis. Dug Foodtech AB hette tidigare Veg of Lund AB.