Nu har förväntningarna på Coor blivit för låga, köp säger Affärsvärlden i en analys

Coor serverar mat

Coor-aktien tappade på rapporten. Affärsvärlden skriver i en analys att marknaden nu har för lågt ställda förväntningar och ger en köprekommendation, med en uppsida på 30 procent.

Coor-aktien tappade på rapporten och Affärsvärlden skriver i en analys att bolaget har en del kvar att göra för att få upp lönsamheten till nivån de hade innan företaget tappade Ericsson-avtalet. Men man skriver vidare att marknadens förväntningar på att bolaget ska lyckas är allt för låga och delar ut en köprekommendation.

Coor, liksom branschen, värderas idag till 10 gånger innevarande års väntade rörelsevinster.

”Detta är lägre än tidigare men vi har använt detta som multipel på Coors vinstförmåga i slutet av vår horisont. Våra prognoser är lite försiktigare än konsensus både för omsättning (cirka 5 procents tillväxt enligt konsensus) och marginal (5,5 procent 2026E). Våra antaganden ger en uppsida på cirka 30 procent”

Affärsvärlden varnar dock för att även nästa kvartal kan bli svagt. ”Men blickar man mot nästa år och framöver är dock förväntningarna lågt ställda tycker vi”

Coor-aktien gick idag upp 0,79 procent och stängde på 43,50 kronor.

Coor Service Management Group AB

Coor Service Management är ett ledande företag inom utveckling och effektivisering av servicefunktioner samt att ta hand om outsourcing av sina kunders stödfunktioner. I Coors verksamhet finns en bredd av olika serviceyrken samlade, t ex receptionister, telefonister, säkerhetsexperter, lokalvårdare, kockar, personer som utvecklar servicetjänsterna – och många andra. Gemensamt för alla är att ta hand om kompletta serviceleveranser.