Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

5 november 2023

Noteringen av Sibek får en neutral rekommendation av Affärsvärlden.

Noteringen av Sibek får en neutral rekommendation av Affärsvärlden.


Sibek gör en IPO på First North, Affärsvärlden gillar tillväxtmöjligheterna men tycker att prislappen är för hög för att ge en teckna-rekommendation.


Sibek är ett teknikkonsultföretag som verkar inom infrastruktur och specifikt järnväg. Bolaget är specialiserat på den svenska järnvägens signalsystem. Den enskilt största kunden är Trafikverket följt av Trafikförvaltningen (SL) inom Region Stockholm.

Sibek har nu gjort en IPO på 15 miljoner kronor som tecknades till 13 miljoner kronor, till 16 kronor per aktie. Imorgon måndag noteras aktierna på First North.

Affärsvärlden har gjort en analys av bolaget och erbjudandet där det kommer ut en neutral rekommendation. Analytikern tycker att tillväxtmöjligheterna är lockande men att prislappen på IPO-erbjudandet gör att man inte kan ge en köprekommendation.

“Vi räknar med att Sibek växer med 5% per år inom vår prognoshorisont. Det är förvisso något lägre än historiken men beaktar då att det är svårare att växa nu när man kommit upp en del i storlek.”


Läs även: Fem kommande IPO:s och direktnoteringar under slutet av 2023

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika. Företaget gör nu sin första emission sedan noteringen. Intervju med VD Pontus Engström om företaget, emissionen, lärdomar om tio år i Tanzania, marknaden och några av portföljbolagen.

Följ oss