Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

23 januari 2022

Newbury Pharmaceuticals IPO får neutral rekommendation av analytiker

Newbury Pharmaceuticals IPO får neutral rekommendation av analytiker


Newbury Pharmaceuticals, som erbjuder en produktportfölj av generika- och specialläkemedel, gör en IPO på First North. Analytiker ger en neutral rekommendation.


Newbury Pharmaceuticals erbjuder en produktportfölj av generika- och specialläkemedel för utvalda marknader. Företaget gör nu en noteringsemission på 50 Mkr till 13 kr per aktie och noterar sig sedan på First North den 4 februari. 40 Mkr är erbjudandet är säkrat på förhand av teckningsåtagare, men hur ska andra investerare göra?

Affärsvärlden - Neutral

Affärsvärlden ger ett neutral till IPO-erbjudandet.

"Prislappen på bolaget, 250 miljoner kronor inklusive kassan, är inte direkt låg. EQL marknadsvärde var alltså kring 450 miljoner kronor innan deras påpassliga satsning på covid-självtest satte fart på aktien. Då hade EQL kämpat i mer än 10 år för att nå 70 miljoner kronor i omsättning. Newbury behöver vara snabbare än så för att aktien ska bli bra att teckna. Affärsvärlden vill inte direkt avråda men stannar vid ett neutralt råd"

Se även:

IPO-intervju med vd för Newbury Pharmaceuticals

Lyckegårds IPO får neutral rekommendation av Affärsvärlden

Learning to Sleep löser sömnproblem

Smart Valor - en fullservice-plattform för blockchain-tillgångar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss