MTG och Stillfront levererar några av de mest populära spelen på Netflix

Netflix har nu haft över 210 miljoner nedladdningar av spel sedan man inledde satsningen. MTG och Stillfront står för några av de mest populära spelen. Förra månaden slogs Stillfront bara av Rockstar.

Netflix satsar allt mer på att erbjuda spel till sina abonnenter och har nu passerat totalt 210 miljoner nedladdningar. Om det är mycket eller lite för ett globalt företag som Netflix kan diskuteras. För Netflix verkar dock satsningen vara långsiktig med stigande ambition.

Om vi ser på det ur ett svenskt börsperspektiv så framträder dock några små positiva saker. Det fjärde mest nedladdade spelet på Netflix genom tiderna är Bloons TD 6 som kommer från MTG:s portfölj. På femte plats hittar vi Too Hot to Handle från Stillfronts portfölj.

PlatsSpelUtvecklareNetladdningar
1GTA: San AndreasRockstar25.2m
2StorytellerAnnapurna15m
3Spongebob: Get CookingTilting Point10.7m
4Bloons TD 6Ninja Kiwi10m
5Too Hot to HandleNanobit8.98m
6Football Manager 2024 MobileSports Interactive8.92m
7GTA: Vice CityRockstar7.8m
8Asphalt XtremeGameloft6.2m
9Stranger Things: 1984Bonus XP5.95m
10Farming Simulator 23Giants5.8m
Hur många nedladdningar Netflix mest populära spel har haft hittills.

Tittar vi på statistiken för senaste månaden så är det Stillfront som skiner. GTA: San Andreas toppar visserligen listan med över en miljon nedladdningar, men sedan kommer Too Hot to Handle 3 med 848 000 nedladdningar.

Stillfront Group AB

Stillfront utvecklar och publicerar spel. Bolaget är en koncern som med en diversifierade spelportfölj med fokus på free to play.