Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

9 maj 2021

Monsteruppvärdering för investmentbolaget Byggmästare Anders J Ahlströms innehav i Volta Trucks

Monsteruppvärdering för investmentbolaget Byggmästare Anders J Ahlströms innehav i Volta Trucks


Investmentbolaget Byggmästare Anders J Ahlström har Volta Trucks i sin portfölj. Elfordonsföretaget gör nu en kapitalanskaffning som gör att Byggmästarens innehav får en värdering som är högre än vad hela Byggmästarens marketcap var i fredags.


Det First North-noterade investmentbolaget Byggmästare Anders J Ahlström meddelade i lördags att det svenskgrundade elfordonsföretaget Volta Trucks som de har i sin portfölj ska göra en kapitalanskaffning. Aktieinnehavet i Volta Trucks är hos Byggmästaren värderat till 43,4 Mkr. Men nu ska Volta Trucks göra en kapitalanskaffning på 30 miljoner euro till en pre-money-värdering på 400 miljoner euro, vilket gör att Byggmästarens innehav blir värderat till 1 398 Mkr. Utöver detta äger Byggmästaren även konvertibler i Volta Trucks. Detta kan ställas mot att Byggmästarens marketcap i fredags var 1 577 Mkr, dvs det lilla innehavet i Volta Trucks blir värt mer än vad hela Byggmästarens marketcap var i fredags.

Kapitalanskaffningen på 30 miljoner euro är inte klar än, men bolaget har erhållet villkorade teckningsförbindelser på 30 % av beloppet.

Volta Trucks första fordon:

Matilda Karlsson på Pareto Securities intervjuar Volta Trucks vd Rob Fowler, från oktober 2020.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Diagonal Bio presenterar verksamheten vid IPO

Diagonal Bio presenterar verksamheten vid IPO

Diagonal Bio är ett bioteknikbolag som utvecklar plattformen Panviral för att detektera och diagnostisera små sektioner av patogengenom, exempelvis virus, bakterier och svampar. Plattformen är utvecklad för att leverera snabba och exakta tester för i stort sett alla typer av virus, bakterier och svampar. Vd Jack Egelund Madsen presenterar verksamheten i samband med bolagets IPO på First North.

Följ oss