Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

21 maj 2016

Mobilspel, fastigheter, batterier och djurhälsa gör emissioner

Mobilspel, fastigheter, batterier och djurhälsa gör emissioner


Gold Town Games, Castellum, Alelion Batteries och Swedencare gör nyemissioner. Tre av företagen står inför en notering av sina aktier.


Gold Town Games - Det heta mobilspelsföretaget, som vi i januari kunde avslöja ska notera sig innan sommaren, gör nu en garanterad nyemission på 11,4 Mkr inför sin notering. Det höga tempot i bolaget ser ut att ha fortsatt, det har tillkommit intressanta personer både i ledning, styrelse och i utvecklingen. Läs memorandum (pdf) och teckningssedel (pdf). Sista teckningsdag 3 juni.

Castellum - Det stora fastighetsbolaget gör en företrädesemission på 6,3 Mdkr för att finansiera sitt stora köp av Norrporten. Priset per aktie är 77 kr och det krävs 2 teckningsrätter för att teckna en aktie.

Alelion Batteries - Var tidigt ute med litiumjonbatteriteknik och levererar idag batterilösningar till främst truckar och andra transportfordon som används på lager. Statliga Fouriertransform är största ägare och näst största är Göran Persson-bolaget Pegroco. Gör nu en nyemission på 103,3 Mkr inför en notering på First North. Sista teckningsdag 8 juni.

Swedencare - Erbjuder den globala husdjursmarknaden en bred portfölj av premiumprodukter inom djurhälsa. Har funnits på marknaden ett bra tag och växer nu snabbt. Rent allmänt är nog husdjursmarknaden en av de mer lukrativa, den är stor, den växer snabbt och vi tittar inte direkt på prislappen. Gör nu en nyemission på 34,5 Mkr inför sin notering på First North. Sista teckningsdag är 3 juni.

Läs även: Intervju med emissionsaktuella Oncology Venture

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss