Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

30 september 2015

Mejeri, tidvattenkraft, båttvätt och tinnitusprodukter ska noteras

Mejeri, tidvattenkraft, båttvätt och tinnitusprodukter ska noteras


DalsSpira Mejeri, Minesto, Akloma Tinnitus, Rent Under och CLX Communications noterar sig på aktiemarknaden.


DalsSpira Mejeri - Sveriges första och enda leveransmejeri för getmjölk. Företaget producerar getmjölk, getyoghurt och getost. Nu vill man expandera och även satsa på komjölk. Det ser ut att bli en notering på Aktietorget under hösten.

Minesto - Utvecklar en ny typ av tidvattenkraftverk och backas upp av EU samt investerare. I maj meddelade företaget att de ska notera sig till hösten och nu är det klart att bolaget noterar sig på First North den 9 november, och gör två nyemissioner inför det. En på 95 Mkr + 16,8 Mkr, samt en på 100 Mkr.

Akloma Tinnitus - Utvecklar och säljer produkter för att hantera tinnitus. Noterar sig nu genom att ta över Paradox Entertainments plats på First North.

Rent Under - Säljer och hyr ut stationära och mobila båtbottentvättar. Företaget skulle sedan ha noterats under 2012. Nu har dock bolagets coach meddelat att en listning ska ske under december 2015 eller januari 2016.

CLX Communications - Det är ingen nyhet att CLX ska börsnoteras, men nu har datumet satts till den 8 oktober. Ingen nyemission görs, utan ägare säljer befintliga aktier mellan den 29 september och 6 oktober. Större delen av erbjudandet är uppsäkrat av institutioner.

Läs även: Tre kommande börsnoteringar och en inställd

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Monivent noterar sig på Spotlight Stock Market

Monivent noterar sig på Spotlight Stock Market

Medtech-företaget Monivent gör en emission och noterar sina aktier på Spotlight Stock Market. Bolaget vill hjälpa nyfödda barn som har behov av andningsstöd vid födseln.

Följ oss