Magine får 19 MUSD i ny finansiering

Den svenska tv-tjänsten Magine har fått 19 miljoner USD i ny finansiering från svenska och internationella investerare. Expansion till utlandet står för dörren.

Magine är den svenska tv-tjänsten som år 2011 grundades av Michael Werner, Matthias Hjelmstedt, Erik Wikstrom, Xavier Ritort och Håkan Tranvik. Nu har företaget fått in 19 miljoner USD i ny finansiering från svenska och internationella investerare.

Magine är som kabel-tv med inspelningsfunktion, fast utan kabel och tv-box. Med Magine kommer tv-sändningarna via internet där kunden kan titta på sin tv, mobil, surfplatta och dator. Förutom att titta på tv “live” så är även flera dagar eller veckor av sändningar tillgängliga i tjänsten. Inte på någon lokal hårddisk, utan allt kommer via internet till den pryl man för stunden vill titta via. Allt detta är förpackat i en väldigt användarvänlig tjänst.

Magine lanserades i Sverige tidigare i år i en första bas-version och företaget arbetar med att lansera tjänsten i Tyskland och Spanien i nästa steg.

TV är ett notoriskt svårt område att lansera något nytt i. Det är krångliga licensrättigheter från stora innehållsleverantörer och stora tv-kanal-koncerner som bevakar sina intressen. För att inte tala om stora kabel-tv-aktörer som inte vill se sina positioner hotas, och även aktörer som sänder till parabol. Dvs inget lätt område.

[b]Men Magine har i alla fall två argument:[/b]

Huvudargumentet är att Magine inte försöker bryta strukturen som tv-kanaler bygger på. Många andra nya tjänster har som mål att störta tv-kanalerna eller “fulsända”, Magine däremot arbetar med TV-kanalerna och är en ny plattform för att få ut sändningarna till tittarna.

Det andra argumentet är att tv-kanalerna får en smått revolutionerande tittarstatistik. I stället för att förlita sig på högst tveksamma tittarundersökningar så får tv-kanalerna via Magine äkta statistik. Och det är denna statistik som ligger till grund för tv-kanalernas möjlighet att sälja annonsutrymme.

När det gäller Sverige så har Magine fått med sig ett antal tv-koncerner på tåget, men kanaler som TV3, Kanal 5 och TV6 saknas ännu, vilket gör att Magine inte riktigt kan trycka på gaspedalen ännu. Men här på Nyemissioner.se hoppas vi på framgång, Magine är en väldigt trevlig tjänst och det är dags att tv-kanalerna kommer in i nutiden.

Du kanske också är intresserad av:

[u][url=http://nyemissioner.se/nyhet/midasplayer_har_anlitat_banker_foer_en_boersnotering/165]Midasplayer har anlitat banker för en börsnotering[/url][/u]

[u][url=http://nyemissioner.se/nyhet/dexplora__fantastiska_entreprenoerer_faar_finansiering/162]Dexplora – Fantastiska entreprenörer får finansiering[/url][/u]