LC-Tec vinstvarnar, behöver nytt kapital inom några veckor

LC-Tec tillverkar

LC-Tec kom denna morgon med en kraftig vinst- och omsättningsvarning. Styrelsen arbetar med huvudägarna för att inom ett fåtal veckor få in ny finansiering.

LC-Tec kom denna morgon med en kraftig vinst- och omsättningsvarning. Den försäljning man tidigare i år förväntade sig skulle komma i år och beräknas nu kunna bli aktuell under 2025/2026. Man skriver att man kommer att fortsätta gå med förlust tills dess.

LC-Tec skriver att man redan i november är i behov av nytt kapital. Styrelsen arbetar därför nu med huvudägarna, som äger 70 procent, för att ta fram en finansieringslösning.

Bolaget har nu inlett ett kostnadsbesparingsprogram och en översyn av verksamheten.

Centrala personer lämnar

Jesper Osterman, för närvarande vice VD och CTO, kommer efter denna översyn att övergå till att stötta bolaget utifrån en konsultroll. Han kommer att fokusera på LC-Tec-koncernens teknik- och produktutveckling, och även fortsatt arbeta med dess största kunder.

Martin Hörnell, har på egen begäran, anmält utträde i sin roll som suppleant i LC-Tecs styrelse.

LC-Tec-aktien har i skrivande stund gått ner 42,5 procent till 0,20 kronor.

LC-Tec Holding AB

LC-Tec-koncernen är specialiserad på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget utvecklar, producerar och säljer produkter inom olika områden.