Lång och intressant intervju med Kopparbergs Bryggeris VD och medgrundare Peter Bronsman

Mixed fruit-cider från Kopparbergs Bryggeri

Kvalitétsaktiepodden har gjort en lång och intressant intervju med Peter Bronsman, VD och medgrundare av Kopparbergs Bryggeri. Historia, framtid och finansiella siffror.

Kvalitétsaktiepodden har gjort en lång och intressant intervju med Peter Bronsman, VD och medgrundare av Kopparbergs Bryggeri. Bolaget kommunicerar ganska sparsmakat med aktiemarknaden och fokuserar på att bygga bolag, därför är det extra intressant att VD suttit ner och låtit sig intervjuas i en ordentlig intervju.

Intervjun tar upp hur dagens Kopparbergs Bryggeri kom igång på 1990-talet och vad företaget gjorde för att få en sådan framgång. Sedan går man över till att prata om framtid och finansiella siffror. Det är ett väldigt intressant bolag.

En siffra som inte är helt självklar för svenskar som följt bolaget länge är att idag står hälften av försäljningen av två cidersmaker, Mixed fruit och Strawberry & Lime. Det är alltså inte längre de klassiska Päron och Äpple som är storsäljarna. Cider står för 70 % av försäljningen och 70 % av ciderförsäljningen utgörs av de två populära smakerna.

Intervjun börjar 39 minuter in i poddavsnittet.

Intervju med VD för Kopparbergs Bryggeri.

Kopparbergs Bryggeri AB

Kopparbergs Bryggeri utvecklar, tillverkar och marknadsför cider och öl, där tonvikten läggs på nischade produkter med god lönsamhet.