Läkemedelsjätten AstraZeneca är attraktivt värderad – köp aktien

Två piller i handen

Läkemedelsbolaget AstraZeneca får en köprekommendation av EFN. Robust tillväxt inom befintliga läkemedel och en pipeline som erbjuder ytterligare uppsida.

AstraZenecas tillväxt är fortsatt stark, med ambitiösa intäktsmål på 80 miljarder USD fram till 2030, trots utmaningar som patentutgångar och prisförhandlingar i samband med den amerikanska hälsovårdsreformen skriver EFNs analytiker Kelly Connelin. Företaget förväntar sig en robust tillväxt som drivs av viktiga läkemedel som Imfinzi, Tagrisso och Calquence, och siktar på en rörelsemarginal på 34-36 procent år 2026. AstraZenecas pipeline, inklusive sex ADC-läkemedel, erbjuder ytterligare uppsida och den långsiktiga strategin är intakt, vilket leder till en köprekommendation på ett års sikt. Framtida prisförhandlingar utgör dock potentiella risker.

”Den långsiktiga strategin är intakt och i sig en förlängning av bolagets välskötta transformation som Pascal Soriot bidragit till sedan han tog över som vd. Läkemedelsjätten är attraktivt värderad, tillväxten är tvåsiffrig inom deras viktigaste terapiområden och de växer stadigt i befintliga geografiska områden vilket sammantaget leder till en köpstämpel.”

AstraZeneca-aktien gick idag ner 0,55 procent till 1613,50 kronor.

AstraZeneca PLC

AstraZeneca är ett globalt, vetenskapsstyrt biopharmaföretag som fokuserar på upptäckt, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel inom onkologi, sällsynta sjukdomar och biopharma, inklusive hjärta/kärl, njurar & metabolism samt andningsvägar & immunologi.