Konfliktfylld situation inom Maximum Entertainment – hundratals miljoner på spel

Redo för konflikt

Ägargrupperingen som ledde Zordix under förvärvsbygget i total konflikt med VD och COO för bolaget som idag heter Maximum Entertainment. Hundratals miljoner kronor på spel.

Maximum Entertainment är resultatet av ett misslyckat förvärvsbygge som hette Zordix. Maximum Entertainment är namnet på ett av förvärven som Zordix gjorde och när Zordix kraschade samman så tog VD för ett av de förvärvade bolagen, Christina Seelye, över som VD för Zordix och började bygga någonting nytt.

Förhållandet mellan ägargruppen som ledde Zordix under sin förvärvsresa och dagens ledare för bolaget, Maximum Entertainments VD Christina Seelye och COO Thierry Bonnefoi, är dock mycket dåligt.

Ägargrupperingen fick på en extra bolagsstämma den 9 september igenom att granskningar ska göras av en särskild granskare. Det är en hel serie punkter som ska granskas, allt från om ledningen för bolaget har gjort affärer som gynnar dem på bekostnad av övriga aktiägare till en uppsättning formaliafel. Man har i princip tagit fram så mycket man kan för att gå till full attack.

Ikväll kom en puck åt andra hållet. Maximum Entertainments VD Christina Seelye och COO Thierry Bonnefoi kräver betalningar på totalt 116 miljoner kronor. Bolaget skriver att Maximum Entertainments VD har krävt betalning om 6 927 120 USD respektive 29 451 568 SEK och Maximum Entertainments COO Thierry Bonnefoi har krävt betalning om 829 180 USD respektive 7 362 891 SEK och att dessa är releterade till tilläggsköpeskillingar för förvärven av Maximum Games, Inc och MG Team, Inc. Betalning har krävts ske senast fredagen den 20 september.

Maximum Entertainment AB

Maximum Entertainment är verksamma i hela värdekedjan för dataspel, inklusive utveckling, publicering, transmedia, försäljning och operations. Maximum Entertainment AB hette tidigare Zordix AB.