Köprekommendation till succénoteringen Inission

I sitt aktuella nummer ger Börsveckan en köp-rekommendation till Inission på First North. Vi har även tittat på hur en investering i bolagets IPO för fyra år sedan har utvecklats.

“Den lilla kontraktstillverkaren har kunnat växa ordentligt via förvärv och nu finns tecken på att även lönsamheten stiger till attraktiva nivåer.” skriver Börsveckan.

Köprekommendationen fick oss att titta närmare på hur det gått för bolaget sedan noteringen för fyra år sedan då aktier erbjöds för 100 kr styck.

Aktien stängde i fredags på 80 kr. Men en split på 4:1 har gjorts, så omräknat var IPO-kursen 25 kr. Dessutom gjordes en sakutdelning innan splitten där man fick 1,4082 aktier i Incap Oyj per 1 Inission-aktie. Om vi räknar rätt så är den utdelningen idag värd 35 kr per Inission-aktie. Så det har varit en mycket lyckad notering där värdet stigit från 25 kr till 115 kr, en uppgång på 360 procent.


Läs även: Teckna John Mattson inför börsnoteringen – men uppsidan är begränsad

Inission AB

Inission är en totalleverantör av skräddarsydda tillverknings- och logistiktjänster inom avancerad industrielektronik. Inission utvecklar och tillverkar kompletta lösningar eller komponenter för medicinteknik, fordonsindustri, mätinstrument, marin samt styr- och reglerteknik. Bolaget har verksamhet i Stockholm, Göteborg, Munkfors, Pajala och Tallinn.