Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 augusti 2018

Köprekommendation till nynoterade Projektengagemang

Köprekommendation till nynoterade Projektengagemang


Projektengagemang noterades på börsen för två månader sedan och handlas kring noteringskursen. Affärsvärlden rekommenderar köp av aktien.


Projektengagemang noterades på börsen för två månader sedan till en värdering på 1 196 Mkr. Bolagets verksamhet är att leverera kvalificerade konsulttjänster och lösningar inom arkitektur, byggnad, infrastruktur, industri och projektledning.

Inför noteringen erbjöds aktier till 47 kr styck och omkring den nivån har aktien handlats sedan noteringen, mestadels lite högre men även en krona lägre. Nu ger Affärsvärlden aktien en köprekommendation med en riktkurs på 60 kr.

Affärsvärlden lyfter fram att Projektengagemang är mer likt ett mini-ÅF än Semcon och Rejlers. Riskerna som lyfts fram är traditionella i form av olika konkurrens, dels vad gäller priser och dels vad gäller personal. Projektengagemang har även 5-10 % av sin verksamhet exponerad mot nybyggnation av bostäder. Affärsvärlden tror dock att detta kan hanteras med besparingar, samtidigt som den offentliga sektorn står för en stadigt växande andel som redan nu utgör 35 % av omsättningen.


Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Zordix - Intervju inför notering

Zordix - Intervju inför notering

Zordix utvecklar spel till flera av marknadens plattformar, både konsol, pc och handhållna enheter. Snö- och vattenskoterracingspel är återkommande i bolagets fokus, vill man använda ett engelskt ord så är nog power sports ett rättvisande begrepp. Zordix står nu inför en notering på NGM Nordic MTF och bolagets vd Matti Larsson blir här intervjuad om verksamheten.

Följ oss