Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 augusti 2018

Köprekommendation till nynoterade Projektengagemang

Köprekommendation till nynoterade Projektengagemang


Projektengagemang noterades på börsen för två månader sedan och handlas kring noteringskursen. Affärsvärlden rekommenderar köp av aktien.


Projektengagemang noterades på börsen för två månader sedan till en värdering på 1 196 Mkr. Bolagets verksamhet är att leverera kvalificerade konsulttjänster och lösningar inom arkitektur, byggnad, infrastruktur, industri och projektledning.

Inför noteringen erbjöds aktier till 47 kr styck och omkring den nivån har aktien handlats sedan noteringen, mestadels lite högre men även en krona lägre. Nu ger Affärsvärlden aktien en köprekommendation med en riktkurs på 60 kr.

Affärsvärlden lyfter fram att Projektengagemang är mer likt ett mini-ÅF än Semcon och Rejlers. Riskerna som lyfts fram är traditionella i form av olika konkurrens, dels vad gäller priser och dels vad gäller personal. Projektengagemang har även 5-10 % av sin verksamhet exponerad mot nybyggnation av bostäder. Affärsvärlden tror dock att detta kan hanteras med besparingar, samtidigt som den offentliga sektorn står för en stadigt växande andel som redan nu utgör 35 % av omsättningen.


Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Ziccum inför notering

Ziccum inför notering

Intervju med Fredrik Sjövall och Göran Conradson på Ziccum, ett företag som står inför en notering av sina aktier på Spotlight. Ziccum utvecklar och kommersialiserar det patenterade och unika instrumentet för spraytorkning, LaminarPace. LaminarPace är ett innovativt och patenterat, CE-märkt instrument för torkning av små mängder läkemedelssubstanser med mycket låga förluster. Torr form är önskvärt i de allra flesta läkemedelsprojekten då det ökar stabiliteten, förlänger hållbarhet och förenklar vid logistik och transporter.

Följ oss