Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

15 augusti 2018

Köprekommendation till nynoterade Projektengagemang

Köprekommendation till nynoterade Projektengagemang


Projektengagemang noterades på börsen för två månader sedan och handlas kring noteringskursen. Affärsvärlden rekommenderar köp av aktien.


Projektengagemang noterades på börsen för två månader sedan till en värdering på 1 196 Mkr. Bolagets verksamhet är att leverera kvalificerade konsulttjänster och lösningar inom arkitektur, byggnad, infrastruktur, industri och projektledning.

Inför noteringen erbjöds aktier till 47 kr styck och omkring den nivån har aktien handlats sedan noteringen, mestadels lite högre men även en krona lägre. Nu ger Affärsvärlden aktien en köprekommendation med en riktkurs på 60 kr.

Affärsvärlden lyfter fram att Projektengagemang är mer likt ett mini-ÅF än Semcon och Rejlers. Riskerna som lyfts fram är traditionella i form av olika konkurrens, dels vad gäller priser och dels vad gäller personal. Projektengagemang har även 5-10 % av sin verksamhet exponerad mot nybyggnation av bostäder. Affärsvärlden tror dock att detta kan hanteras med besparingar, samtidigt som den offentliga sektorn står för en stadigt växande andel som redan nu utgör 35 % av omsättningen.


Läs fler aktieanalyser

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Neurovive - Intervju med vd vid nyemission

Neurovive - Intervju med vd vid nyemission

Neurovive gör under januari-februari 2019 en större företrädesemission, 123,8 miljoner kronor, och inför detta har denna intervju gjorts med vd Erik Kinnman. Han svarar på frågor om många delar av bolagets delar. Han berättar bland annat att Neurovive har många parallella projekt.

Följ oss