Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

8 oktober 2020

Klimator får neutral rekommendation av Affärsvärlden

Klimator får neutral rekommendation av Affärsvärlden


Klimator gör en IPO på Spotlight. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och ger det en neutral rekommendation.


Klimator är ett mjukvaruföretag som tillhandahåller information om vägväder med hög precision. Bolaget gör nu en IPO på 21,3 Mkr till 8,50 kr per aktie med sista teckningsdag den 9 oktober och noteras på Spotlight den 23 oktober.

Affärsvärlden har tittat närmare på erbjudandet och ger det 3 av 6 i betyg, vilket är en neutral rekommendation.

"För att aktien ska bli intressant vill vi se några kvartal med övertygande tillväxt. Tills dess håller vi oss från köpknappen."


Läs även:

IPO-presentation av Klimator

IPO-intervju med vd för Klimator

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Intervju med vd för Klimator inför listbyte

Klimator är ett svenskt mjukvarubolag med över 30 års forskningsbakgrund från tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer - Dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 18 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Klimators syfte är att bidra till säkrare vägar och öka tillgängligheten av självkörande funktioner. Under 2020 förvärvades HedeDanmarks affärsverksamhet inom uppkopplade sensorer (IoT) för att bredda och förstärka Klimators produktportfölj. Den 1 augusti flyttar Klimator sin notering till First North efter att ha varit noterat på Spotlight sedan2020. Inför detta gjordes denna intervju med vd Patrik Simson.

Följ oss