KebNi får volymorder på 76 Mkr

KebNi meddelade i fredags eftermiddag att de har fått sin första volymorder från Saab och att den är på hela 76,4 Mkr. Kebni har för övrigt en smått otrolig historia.

KebNi meddelade i fredags eftermiddag att de har fått sin första volymorder och att den är på hela 76,4 Mkr! Ordern ska levereras under 2023-2024 och är del av ett tidigare kommunicerat ramavtal. Det är den första ordern på sensorer som KebNi utvecklar för Saabs NLAW-system, ett system som visat sig vara effektivt mot Rysslands krigsmaskineri.

Kebni har för övrigt en smått otrolig historia. Kebni är idag noterat på First North, men hette tidigare ASTG och har varit noterat på NGM Nordic SME och innan det NGM Equity. Verksamheten hette tidigare C2SAT, men knuffades ner i ett dotterbolag (dvs dagens Kebni) som noterades på nytt. Moderbolaget bytte namn till Exeotech och rann ut i sanden. C2SAT blev från första början noterat genom att det förvärvades av det rätt trötta investeringsföretaget Zip Structure år 2004. Zip Structure var i sin tur något som uppstod i ett noterat skal som tidigare hetat Magic House och sålt den svenska Red Bull-utmanaren Magic, som noterades på SBI-listan år 1998.

KebNi AB

KebNi är verksamt inom satellitkommunikation och tröghetssensorsystem. KebNi AB hette tidigare Advanced Stabilized Technologies Group AB.