Kalmar är en bra aktie anser Di, svensk lönsamhet till finsk värdering

Kalmar används i USA

Kalmar knoppades av från Cargotec för en dryg månad sedan. Bra aktie anser Dagens industri i en analys. Verkstadsbolag med svensk lönsamhet till en finsk värdering.

Den 1 juli börsnoterades det finska verkstadsföretaget med det svenska namnet, Kalmar, på Helsingforsbörsen efter att ha knoppats av från Cargotec. Dagens industri har gjort en analys och kommer fram till en köprekommendation för aktien.

Det tidningens analytiker ser är ett företag med bra rörelsemarginal, låg skuldsättning och bra avkastning på sysselsatt kapital. Till det kommer sedan ett lågt pris på aktien vilket ger en kurspotential på 20 procent.

Dagens industri konstaterar att lönsamheten är på typisk svensk nivå medan värderingen är typiskt finsk med P/E 10. Det går alltså att köpa svensk lönsamhetsnivå till en lägre finsk värdering. Den senaste rapporten var något sämre än väntat och under andra halvåret förväntar sig Di att orderingången kommer att vara fortsatt svag. Men i grunden är det ett välmående industriföretag.

Kalmar-aktien stängde veckan på 25,84 euro.