Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

12 mars 2015

K2A är en bra preferensaktie - Teckna inför noteringen

K2A är en bra preferensaktie - Teckna inför noteringen


K2A Knaust & Andersson Fastigheter gör en nyemission av preferensaktier inför sin notering på First North. Kraftfull köprekommendation från Börspodden.


K2A är ett fastighetsbolag som just nu gör en nyemission av preferensaktier på upp till 175 miljoner kronor, vilka sedan ska noteras på First North den 2 april. Avkastningen är 8 % per år, eller rättare sagt lite drygt 8 % om man tar hänsyn till att utdelningen betalas ut kvartalsvis.

K2A äger, utvecklar och förvaltar långsiktigt hyresrätter. Bolagets marknader är Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter i övriga Sverige. Fastighets- och projektportföljen uppgår till cirka 1 500 bostäder, varav cirka 1 000 studentbostäder.

Börspodden tittade idag närmare på K2A och dess erbjudande. Verksamheten med att bygga och förvalta studenbostäder anser de är en väldigt säker modell, då det i stort sett är säkert att man får full uthyrning till en på förhand känd hyresnivå. Och skulle företaget trots allt vilja sälja fastigheterna så bör inte heller det vara något problem.

Rekommendationen från Börspodden är att man tecknar sig för aktier i nyemissionen, rekommendationen är till och med att man ska teckna sig stort i den.

Läs även:

Genombrott i USA för noteringskandidat

Företagen som ska notera sig presenterar

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Mobilspelsföretaget MAG Interactive gör comeback

Mobilspelsföretaget MAG Interactive gör comeback

Mobilspelsföretaget MAG Interactive gör comeback efter en trist utveckling sedan noteringen. Bolaget gjorde en IPO i slutet av 2017 till kursen 44 kr och analytikerna var överlag positiva. Men siffrorna utvecklades inte enligt förhoppningarna och aktiekursen närmade sig 11 kr. Men sedan mitten av mars 2020 har aktiekursen tagit fart och stängde på 24,20 kr i fredags. Detta får förmodas vara en konsekvens av att bolagets gamla spel fortsätter att ha spelare samtidigt som bolagets nya spelsläpp på senare tid har visat sig få fotfäste på marknaden. I denna video blir bolagets vd Daniel Hasselberg intervjuad.

Följ oss