Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

9 juni 2016

Intervju med spelföretaget Three Gates som står inför en notering

Intervju med spelföretaget Three Gates som står inför en notering


Spelföretaget Three Gates står inför en notering och gör just nu en nyemission. Vi har intervjuat företagets VD Don Geyer för att få veta lite mer.


Vad gör Three Gates?

Three Gates är en spelutvecklingsstudio som är fokuserad på att arbeta tillsammans med internationella partners, med syfte att publicera och distribuera en spelportfölj med välkända varumärken. Just nu arbetar vi med Rarity Investments och utvecklar det officiella Pro Bull Rider-spelet och de agerar även förläggare för MainStream Fishing, som är ett nytt Three Gates-varumärke.

Ni är alltså verksamma inom tre områden av spelbranschen, kan du lite kort berätta vad ni gör i respektive område?

När det gäller traditionella spel så fokuserar vi på att skapa egna produkter och etablera starka partnerskap som kommer hjälpa oss att ta produkterna till marknaden. Vår process går ut på att utveckla och släppa spel med starka partners på de mobila plattformarna först och sedan rulla ut samma spel på PC- och konsol-plattformarna efter att vi har fått momentum på mobil.

När det gäller sociala kasinospel så bygger vi en sport betting-plattform som vi kommer leta efter partners för som har starka varumärken och stora användarbaser. Vi utvecklar också vårt egna fantasy sports betting-spel som vi planerar att släppa med en etablerad partner.

När det gäller spel om pengar så fokuserar vi på att utveckla spel åt bSpot, ett amerikanskt gambling-företag. Vi har ett partnerskap som innebär att vi kommer utveckla spel för en royalty-andel på deras mobila gambling-plattform.

Kommer några av spelen att lanseras redan under 2016?

Det officiella Pro Bull Riders-mobilspelet kommer lanseras under tredje kvartalet 2016. Det blir tätt följt av lanseringen av MainStream Fishing under fjärde kvartalet 2016. Båda titlarna kommer marknadsföras tillsammans med PBR, Jared Allen och Rarity Investments. Båda spelen släpps alltså 2016 och den gemensamma marknadsföringen för de båda kommer fortsätta under 2017.

Hur ser Three Gates ut om två år?

Om två år så kommer Three Gates ha en bred portfolio med publicerade produkter vilket skapar en stabil intäkt med diversifierade intäktsströmmar. Vi planerar också att bygga vidare på våra nuvarande mobiltitlar genom att ta de till PC- och konsol-plattformarna. Om två år så är Three Gates i en process av expansion för att distribuera produktportföljen till en global publik utspridd på en uppsjö av plattformar, vilket exponentiellt kommer öka inkomsterna.

Ni gör nu en nyemission inför er notering, vad ska pengarna användas till?

Pengarna från nyemissionen kommer att användas för att förkorta utvecklingstiden för våra nuvarande spelprojekt. Det kommer också att ge Three Gates en stark position att finansiera en större del av utvecklingen för framtida produkter med syfte att i framtiden kunna öka vår royalty-andel. Det kommer ge företaget en möjlighet att skapa nya egna produkter med egna IP samt samarbeta med välkända varumärken och samtidigt behålla en större del av vinsten.

Avslutningsvis, vill du säga något till de som funderar på att investera?

Mobilspelsmarknaden är ett av de snabbast växande och attraktiva segmenten på grund av den enorma potentialen att skapa stora vinster snabbt. Av just den anledningen är det naturligtvis stark konkurrens inom segmentet. Three Gates är dock i en fördelaktig position på grund av starka etablerade internationella partnerskap med välkända varumärken vilket kraftigt kommer öka sannolikheten för framgång. Med ett flertal produkter som kommer släppas inom de närmsta tolv månaderna så är företaget i en spännande position med stor potential för tillväxt inom kort.


Läs mer om Three Gates nyemission och följande notering.

Av: Redaktionen Nyemissioner.se

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Flexion Mobile - Intervju med vd efter notering

Flexion Mobile - Intervju med vd efter notering

Intervju med Jens Lauritzson, vd för Flexion Mobile efter att bolaget noterats på First North. Flexion erbjuder en global distributionsplattform för mobilspel utvecklade för Android. Utvecklare och förläggare kan nå hela världens android-app-butiker via en enda kanal, utan att behöva integrera och hantera varje enskild kanal i världen.

Följ oss