Infracom behöver inte göra någon nyemission enligt vd

Datorer och telefoner

Infracoms kassa har minskat till 13 Mkr och kreditfaciliteten på 175 Mkr är snart helt utnyttjad. Bolaget har dock inget behov att göra en nyemission säger vd.

Infracoms kassa har minskat till 13 miljoner kronor från 60 miljoner kronor vid årsskiftet. Bolaget har samtidigt utnyttjat 169 av 175 miljoner kronor av sin kreditfacilitet. Bolaget har dock inte behov av att göra någon nyemission säger vd till Privata Affärer.

”Likviditetsmässigt är vi ansträngda, vi har mycket tilläggsköpeskillingar som ska betalas ut. Men vi har pengar som vi kan frigöra om vi känner för det. Dessutom kommer våra besparingsåtgärder att börja få effekt, framför allt från och med fjärde kvartalet”

Bolaget har tidigare i år frigjort kapital via swap-avtal vilket man skulle kunna göra mer av. Swap-avtalet gör att innehavaren får del av värdeutvecklingen på en tillgång men utan att ha köpt den.

InfraCom Group AB

InfraCom äger, driver och utvecklar högkvalitativa tjänster inom telefoni, IT-tjänster, datacenters samt datakommunikation och internetaccesser till krävande kunder som efterfrågar hög drift- och datasäkerhet.