Huvudägare lånar ut 30 Mkr till NeoDynamics som ska avnoteras

Det finansiellt stressade företaget NeoDynamics som ska avnoteras får hjälp av sina huvudägare som nu har lånat ut 30 miljoner kronor till bolaget.

NeoDynamics har hamnat i ekonomiska bekymmer och aktiekursen har kraschat och investerare på börsen är inte längre intresserade av att skjuta till finansiering. Huvudägaren Salénterprise kom upp i över 30 procent av aktierna och lade därför ett bud till 1 krona per aktie. Bara 6 % av aktierna valde att tacka ja, vilket gjorde att Salénteprise ökade sitt innehav till 46 %. Aktien har efter budet gått ner till under 1 krona.

En positiv nyhet för kvarvarande aktieägare är i alla fall att de två största ägarna, Salénterprise AB och Gryningskust Holding AB, nu har lånat ut 30 miljoner kronor till NeoDynamics. Så den finansiella situationen är i alla fall under kontroll.

NeoDynamics AB

NeoDynamics är ett medicintekniskt bolag byggt på forskning utförd vid Karolinska institutet. Bolagets mål är att driva utvecklingen inom precisionsbehandling av cancer genom ny teknik som gör det möjligt att utföra biopsier med högre precision, kvalitet och säkerhet för patientens bästa.