Hög potential i Embracer-aktien

Affärsvärlden tittade i fredags närmare på gamingbolaget Embracer Group och det är inte ett bolag utan risk. Men tror man på Lars Wingefors som bygger företaget så är potentialen stor. I ett optimistiskt scenario kan det bli tre gånger pengarna från dagens kurs.

”Använder vi en multipel på 12 gånger operativt ebit finns en uppsida i aktien på drygt 40 procent. I ett optimistiskt scenario där värderingen återhämtar sig kan aktien ge tre gånger pengarna. Medan den kan tappa två tredjedelar eller mer i ett pessimistiskt scenario där förvärvsmodellen börjar krackelera av något skäl. Litar man på vd Lars Wingefors är aktien köpvärd – om än kanske inget uppenbart fynd jämfört andra jättar i branschen”


Läs även: MTG får upprepad köprekommendation

Embracer Group AB

Embracer Group är ett moderbolag till företag som utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. De fem operativa koncernerna är THQ Nordic GmbH, Koch Media GmbH/Deep Silver, Coffee Stain AB, Amplifier Game Invest och Saber Interactive. Embracer Group AB hette tidigare THQ Nordic AB. THQ Nordic hette tidigare Nordic Games.