Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

2 oktober 2023

Garo-aktien har blivit köpvärd

Garo-aktien har blivit köpvärd


Garo-aktien har haft en vild resa på börsen, främst genom att ha spekulerats upp till himlen för att sedan komma tillbaka ner på jorden igen.


Dagens industri skriver nu i en analys att det i grunden stabila Gnosjöföretaget har fått en så låg värdering att aktien åter är köpvärd.

“Även om Garos affärsområden till viss del har lyckats växeldra väntas det inte räcka för att visa sekventiell omsättningstillväxt i nästa kvartalsrapport. Enligt Bloombergs konsensus spås intäkterna backa jämfört med det andra kvartalet. Däremot väntas lönsamheten förbättras något och 2024 väntas både intäkter och resultat lyfta rejält.”

Om analytikerna får rätt om bolagets rörelseresultat nästa år så hamnar EV/EBIT på 10. Klar köpvärt för ett stabilt bolag anser Di. Aktien har tappat rejält under enbart september, vilket kan ha drivits på av att aktien fick lämna MSCI Small Cap-indexet. En som köpte på nedgången var bolagets styrelseordförande som handlade för 13 miljoner kronor.


Läs även: Implantica som har en välfylld kassa får köprekommendation av Affärsvärlden

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika

MTI Investment är ett investmentbolag med fokus på Afrika. Företaget gör nu sin första emission sedan noteringen. Intervju med VD Pontus Engström om företaget, emissionen, lärdomar om tio år i Tanzania, marknaden och några av portföljbolagen.

Följ oss