Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

17 april 2014

G5 Entertainment mitt i Ryssland-Ukraina-kriget

G5 Entertainment mitt i Ryssland-Ukraina-kriget


Den i Sverige noterade mobilspelsutvecklaren G5 Entertainment som ska flytta till Stockholmsbörsen har hamnat mitt i Ryssland-Ukraina-konflikten.


Det finns många företag i väst som kan vara oroliga över sin försäljning i Ryssland på grund av Rysslands krig i Ukraina. Men inget i Sverige noterat företag är så exponerat vad gäller företagets personal som G5 Entertainment, det Aktietorget-noterade mobilspelsföretaget som planerar att flytta till Stockholmsbörsen i år.

G5 Entertainment har majoriteten av sin personal i Ukraina, närmare bestämt i Charkiv, dvs där det redan skadats personer och där en av de rysslandsvänliga elitstyrkorna kommer ifrån. Det mesta tyder väl just nu på att kontoret snart kommer att ligga i Ryssland. Om vi bortser från alla övriga frågor och bara fokuserar på G5 Entertainment så är det avgörande om kriget blir som på Krim eller om det blir blodigt.

Det ska dock tilläggas att huvudkontoret ligger i Moskva, marknadsföring i USA, IP-rättigheter i EU-länder och försäljningen är global. Dvs hela företaget går inte upp i rök om kriget blir intensivare. Men vidare bra är det inte, varken för G5, personalen eller landet.

Läs även: Styrelseledamot köper aktier i börskandidat

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Occlutech

IPO-intervju med vd för Occlutech

Occlutech är en ledande specialiserad leverantör av minimalt invasiva hjärtimplantat, med en mission att förbättra livskvaliteten för personer med hjärtsjukdomar. Occlutech gör en IPO på First North och här blir vd Sabine Bois intervjuad om företaget och noteringen.

Följ oss