Fyra bra aktier att investera i just nu

De fyra bästa aktierna att investera i just nu är Biotage, Haldex, Transmode och Invisio. Därför ska du göra en placering i dem.

Det är något oroligt i ekonomin och i ett sådant läge gör en investerare klokt i att välja ut enskilda aktier, i stället för att ta en bred exponering mot marknaden som helhet. Tomas Meerits, förvaltare på Lancelot Avalon, och Tomas Linnala, chefredaktör på Placera, har tagit fram de fyra bästa aktierna just nu. De första två rekommenderas av Linnala och de andra två av Meerits.

Biotage – För 10-15 år sedan kollapsade aktien fullständigt. Idag har företaget byggt upp en stabil verksamhet kring medicinteknik, som växer, och bolaget delar ut pengar.

Haldex – Ett verkstadsbolag, med drygt 50 % av sin exponering mot USA, vars ekonomi växer kraftigt. Samt mot fordonsindustrin i Tyskland som går förvånansvärt bra.

Transmode – Ett bolag som växer för att vi använder mer datatrafik i våra mobilnät. Bolaget gör att telekomoperatörerna kan utöka kapaciteten utan att investera lika mycket i nya nät. Bolagets orderingång är ojämn, och på senare tid har den varit lägre, vilket har  gjort att kursen gått nerr, vilket ger ett bra köpläge.

Invisio – Ett teknikbolag som har produkter för röstkommunikation under svåra förhållanden. Bland annat så leds ljudet via kraniet, vilket gör att mottagaren hör vad den som talar säger utan att något oljud kommer med. Bolaget har en besvärlig historia där man satsade på konsumentmarknaden, vilket visade sig vara olönsamt. Idag riktar man sig mot specialmarknader där orders från militära specialförband har börjat trilla in, vilken är toppen av en mycket större marknad.

Nedan lägger Meerits och Linnala ut sina motiveringar. Videon inleds även med två aktier som de tycker att man bör hålla sig borta ifrån. 

Så hittar du fyndaktierna

Invisio Communications AB

Utveckla, marknadsföra och sälja headset-produkter för ljudkommunikation. Invisio Communications AB hette tidigare Invision Headsets AB. Invisio Headsets AB hette tidigare Nextlink AB.