Fyra bolag som ska notera sina aktier

Thule Group, Troax och Frilufts Retail Europe ska notera sina aktier på Stockholmsbörsen, medan Atlasbalans siktar på någon av de mindre listorna.

Thule Group – I veckan kom till slut villkoren för erbjudandet att köpa aktier, med en notering på Stockholmsbörsen den 26 november. År 2004 var en börsnotering nära, men EQT sålde i stället bolaget till Candover. Sedan har bolaget varit aktuellt för börsnotering i olika omgångar och med en rekonstruktion på vägen och justering av verksamhet några gånger.

Atlasbalans – Vi kan avslöja att Atlasbalans planerar att lista sina aktier. Företaget har utvecklat en apparat för djupvågsbehandling som de använder inom hälsa och friskvård för människor och hästar.

Troax – FSN Capital meddelade i veckan att de undersöker möjligheten att börsnotera Troax, som tillverkar nätpaneler av stål. Carnegie Investment Bank och Handelsbanken Capital Markets har anlitats för uppdraget.

Frilufts Retail EuropeFenix Outdoor rör om i grytan och meddelade i veckan att deras dotterbolag Frilufts Retail Europe går samman med Globetrotter och att en anknoppning finns i planerna. I grova drag kommer bolaget att innehålla Globetrotter (Tyskland), Naturkompaniet (Sverige) och Partioaitta (Finland).

Läs fler artiklar om börsnoteringar

Thule Group AB

Thule är mest känt som tillverkare av takboxar till bilar, men har med åren breddat sitt utbud till bland annat cykelhållare och olika former av väskor.