Företrädesemission förväntas i OXE Marine

Båt med motorer från Oxe Marine

OXE Marine har inlett diskussioner med de större innehavarna av obligationer om att omförhandla villkoren och EIB om finansieringsvillkoren. Redeye anser att en företrädesemission är mycket trolig.

OXE Marine meddelade i torsdags att företaget upprättar en kontrollbalansräkning och dagen efter att man inlett diskussioner med de större innehavarna av obligationer om att omförhandla villkoren och EIB om finansieringsvillkoren. Bolaget vill få en finansieringslösning som fungerar och som återställer bolagets balansräkning, vilket bolaget argumenterar skulle låta dem växa och långsiktigt gynna obligationsägarna.

Redeye skriver att en företrädesemission är mycket trolig men att villkoren är svåra att förutse. Redeye antar i sin analys att OXE Marine gör en företrädesemission på 60 miljoner kronor till ett pris per aktie på 0,40-0,50 kronor, samt att lånen förlängs. Men tillägger att det sannolikt kommer att bli andra villkor i slutändan.

OXE Marine-aktien gick under förra veckan ner 7,93 procent och stängde på 0,534 kronor.

OXE Marine AB

OXE Marine har utvecklat OXE Diesel, världens första dieselutombordare i de högre effektnivåerna, framtagen för att ersätta de väletablerade bensinutombordarna. OXE Marine AB hette tidigare Cimco Marine AB.