Footway ordnar finansiering genom att sälja plattformsverksamheten

Företag som använder Footway+

Footway Group ska förbättra sin finansiering genom att sälja plattformsverksamheten Footway+. Aktieägare i Footway Group har företräde att köpa aktier.

Footway Group har genomgått en rekonstruktion och anskaffat nytt kapital och kommit ut som ett välfungerande företag. Vid sidan av sin e-handelsverksamhet så har Footway även byggt upp Footway+, en komplett plattform för e-handelsverksamhet som inte bara skött Footways logistik utan även allt fler externa företags logistik. Footway+ är mer än bara traditionell logistik, det är en komplett infrastruktur för att sälja online, allt från lagerhållning, via frakt, till kundtjänst.

Nu har Footway Group bestämt sig för att sälja Footway+ där företagets aktieägare har företräde att köpa. Verksamheten säljs för 57 miljoner kronor, varav 27 miljoner kronor är kontant och 30 miljoner kronor i form av överlåtna skulder. Man skriver att det dessutom kommer att förbättra resultatet för Footway Group med 30 miljoner kronor på årsbasis, utan någon materiellt påverkan på nettoomsättningen.

Det hela förbättrar Footway Groups finansieringssituation, samtidigt som Footway+ får möjligheten att utvecklas på egna ben.

Footway Group anger dessa datum som preliminär tidsplan:

26 juli 2024 – Offentliggörande av villkor i sin helhet
26 juli 2024 – Avstämningsdag
30 juli – 13 augusti 2024 – Teckningsperiod
15 augusti 2024 – Beräknad dag för offentliggörande av utfallet av försäljningen

Planen är inte att börsnotera Footway+ utan att det ska vara ett onoterat företag.

Footway Group AB

Footway är en stor svensk e-handelsbutik med dam-, herr- och barnskor för alla tillfällen. Footway jobbar för att vara Sveriges närmaste skobutik och sortimentet består av tusentals modeller från flera hundra välkända varumärken.