Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 maj 2018

Förändringens vindar hos Aktietorget

Förändringens vindar hos Aktietorget


Förändringens vindar blåser hos Aktietorget som den 22 maj byter namn. Nya listor lanseras och marknadsplatsen öppnar även upp i Danmark.


Förändringens vindar blåser hos Aktietorget. På Sedermeradagen berättade marknadsplatsen att de den 22 maj kommer att byta namn. Man meddelade vidare att ett premium-segment kommer att lanseras för bolag som siktar på Nasdaq Stockholms huvudlista. Där ska det bland annat finnas krav på IFRS-redovisning, så det verkar likna First North Premier och syftet är gissningsvis att kunna hålla kvar bolagen längre så att de kan gå direkt från Aktietorget till Nasdaq Stockholms huvudlista utan att först flytta till First North. Man ska även lansera ett koncept för bolag som planerar att notera sig inom 18 månader, där de ska få hjälp att göra sig redo på olika sätt.

Sedan tidigare har Aktietorget även kommunicerat att de inom kort öppnar upp i Danmark, där de första bolagen just nu är aktiva med att presentera sig för investerare.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Occlutech

IPO-intervju med vd för Occlutech

Occlutech är en ledande specialiserad leverantör av minimalt invasiva hjärtimplantat, med en mission att förbättra livskvaliteten för personer med hjärtsjukdomar. Occlutech gör en IPO på First North och här blir vd Sabine Bois intervjuad om företaget och noteringen.

Följ oss