Finbesök hos “Kinnevik” i Nigeria

Kinnevik är delägare i de två största ehandelsföretagen i landet med afrikas största ekonomi och nyligen kom det finbesök.

Det största ehandelsföretaget i Afrikas största ekonomi är Konga i Nigeria. Ett företag som Kinnevik har varit med att finansiera sedan såddstadiet och där Naspers senare har anslutit sig. Tidningen Ventures Africa rapporterar att Konga för en dryg vecka sedan fick finbesök med en delegation på 12 personer från Facebook, med EMEA-chefen Nichola Mendelsohn i spetsen. Konga fick i helgen även pris, “award for excellence“ av Creative Entrepreneurs of Nigeria utdelat på en galakväll hos i den brittiska konsulns trädgård. På galan deltog även Nigerias finansminister och “Coordinating Minister for Economy”.

Det går inte att säga annat än att Kinnevik är välpositionerade i Nigeria. För man är även indirekt delägare i det näst största ehandelsföretaget Jumia, även om det numera är ett antal steg bort. Huvudägare i Jumia är Africa Internet Holdings, där Millicom är en stor ägare, som i sin tur kontrolleras av Kinnevik.

Läs fler artiklar om Kinnevik