Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

26 maj 2019

Finansiell brottslighet - Crazy Eddie and the Panama Pump

Finansiell brottslighet - Crazy Eddie and the Panama Pump


För Bloomberg Odd Lots berättar Sam Antar nöjt om hur han tillsammans med sina kollegor planerade och utförde ett stort finansiellt brott på 1970- och 80-talet.


Crazy Eddie var på 70- och 80-talet en amerikansk elektronikkedja känd för sina galna reklamfilmer. Verksamheten är dock sekundär för den skapades enbart för att stjäla stora summor pengar. Brottet förbereddes under några år och sedan körde de igång, för att sedan börsnotera verksamheten för att kunna stjäla stora summor på ytterligare ett sätt.

Sam Antar var en hjärnorna bakom bedrägeriet. För Bloomberg Odd Lots berättar han nöjt hur de genomförde bedrägeriet. Lyssna på webben via Acast eller i Spotify eller sök efter "Behind the Scenes of Financial Fraud" i din podcastklient.

Här är scenen i filmen The Accountant där de pratar om Crazy Eddie och den manöver som blev känd som The Panama Pump.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Intervju med vd för Sprint Bioscience

Intervju med vd för Sprint Bioscience

Intervju med Jessica Martinsson, vd för Sprint Bioscience som utvecklar läkemedelskandidater för att bekämpa cancer. Bolaget har en portfölj av läkemedelsprojekt som är inriktade på att angripa olika delar av cancercellers processer, och även ett projekt riktat mot NASH. Sprint Bioscience gör just nu en företrädesemission på 48,5 miljoner kronor.

Följ oss