Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

10 februari 2020

Fem avknoppningar som ska noteras under 2020

Fem avknoppningar som ska noteras under 2020


Fem avknoppningar som ska noteras under 2020 är Electrolux Professional, Qliro, CDON, Offentliga Hus och Peab Fastighetsbolag.


Electrolux Professional - En leverantör av professionella vitvaror med ett komplett utbud av lösningar integrerat under ett varumärke. Den 21 februari 2020 ska Electrolux hålla en extra bolagsstämma för att ta beslut om utdelning av samtliga aktier i Electrolux Professional. Planen är att särnotera bolaget på Nasdaq Stockholm under första halvåret 2020.

Qliro - Verksamt inom betal- och kreditlösningar för e-handlare. Qliro Group AB ska knoppa av och särnotera Qliro AB på Nasdaq Stockholm under första halvåret 2020.

CDON - E-handelsmarknadsplats som Qliro Group ska knoppa av och notera på First North under 2020.

Offentliga Hus - Har som affärsidé att förvalta och förädla samhällsfastigheter med det offentliga som fortsatt hyresgäst. Fastator ska särnotera denna del av sin verksamhet, ägs tillsammans med fastighetsfonden Cofigelux. Ska noteras på Nasdaq Stockholm under 2020.

Peab Fastighetsbolag - Ett blivande fastighetsbolag innehållande helägda färdigställda kommersiella fastigheter och bostäder som idag ägs av Peab. Ska delas ut och noteras på Nasdaq Stockholm under andra halvåret 2020.

Avslutningsvis skulle man även kunna lägga till Qliro-ägda Nelly som länge varit aktuellt för en avknoppning och särnotering. Men tekniskt sett blir inte så fallet, det som i stället händer är att Qliro Group knoppar av alla sina verksamheter förutom Nelly och sedan byter namn till Nelly Group.


Läs även:

5 gamingföretag som ska notera sig under 2020

8 kommande noteringar i närtid

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Nanexa gör en företrädesemisson på 121 miljoner kronor

Nanexa gör en företrädesemisson på 121 miljoner kronor

Nanexa gör en företrädesemisson på 121 miljoner kronor. VD David Westberg och CFO Björn Svanström presenterar vad kapitalet ska användas till och svarar på frågor från aktieägare.

Följ oss