Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

10 februari 2023

Fastighetsbolaget Neobo får neutral rekommendation av Affärsvärlden

Fastighetsbolaget Neobo får neutral rekommendation av Affärsvärlden


Det nynoterade fastighetsbolaget Neobo får i en analys av Affärsvärlden en neutral rekommendation.


Neobo är ett fastighetsbolag, som knoppats av från SBB, som förvaltar och förädlar bostadsfastigheter över hela Sverige. Idag noterades aktierna på First North och när de handlades till omkring 18 kr publicerade Affärsvärlden en analys där slutsatsen är en neutral rekommendation. Vid 18 kr per aktie så handlas aktien med en rabatt på 70 % mot de bokförda tillgångarna.

"I ett scenario där räntorna faller tillbaka kan bostadsbolagen bli stora vinnare. Vi vågar dock inte sätta hoppet till det, och tror snarare likt börsen att bostadsfastigheter ska ned i pris ordentligt framöver. Vi ställer oss neutrala till aktien"

Aktien stängde idag på 17,10 kr.

Kuriosa: Rekord i noteringar

Bolagsskalet som numera heter Neobo Fastigheter och är ett fastighetsbolag har en lång historik. Bolaget har genomfört följande noteringar:

2001: NGM Nordic SME (Göteborgs OTC)
2004: First North (Nya Marknaden)
2008: Nasdaq Stockholm
2013: First North
(2022: Uppköpt av SBB och avnoterat)
2023: First North

Tidigare i sin historia hette bolaget Morphic Technologies, en verksamhet som inte gick vidare bra. Skalet användes då för att notera ett fastighesbolag och fick namnet Amasten. SBB köpte senare upp bolaget. Neobo som nu noterats är det gamla Amasten med ytterligare en fastigheter adderade.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss